Harcsafilé spenótágyon
Igazi jó halászlevet akkor kapunk, ha többféle halból készítjük. Személyenként 25-30 dkg halat veszünk. Ponty, harcsa, kecsege, süllő legjobb a halászléhez. Ha csak egyféle halunk van, vásáraljunk hozzá apró kis halakat és, ezek kifőzött levévél engedjük fel a levest. Egy kg halra egy jó nagy vöröshagymát számítunk, karikákra vágjuk és az apró halakkal, pirospaprikával jó 30 percig főzzük. A halat 8-10 dkgos darabokra vágjwi és egy óra hosszáig hideg helyen besózva tartjuk. Rászűrjük a hagyma levét 1-2 zöldpaprikát, esetleg paradicsomot ádunk hozzá és nagyon csendes főzés mellett 20-30 -percig főzzük. Nem kavarjuk, csak mozgatjuk az edényt. Tálaláskor szűrőlapáttal szedjük ki a szeleteket. Karikára vágott, hosszú csöves paprikával szórják meg a tetejét... |