Harcsafil spentgyon

Igazi j halszlevet akkor kapunk, ha tbbfle halbl ksztjk. Szemlyenknt 25-30 dkg halat vesznk. Ponty, harcsa, kecsege, sll legjobb a halszlhez. Ha csak egyfle halunk van, vsraljunk hozz apr kis halakat s, ezek kifztt levvl engedjk fel a levest. Egy kg halra egy j nagy vrshagymt szmtunk, karikkra vgjuk s az apr halakkal, pirospaprikval j 30 percig fzzk. A halat 8-10 dkgos darabokra vgjwi s egy ra hosszig hideg helyen beszva tartjuk. Rszrjk a hagyma levt 1-2 zldpaprikt, esetleg paradicsomot dunk hozz s nagyon csendes fzs mellett 20-30 -percig fzzk. Nem kavarjuk, csak mozgatjuk az ednyt. Tlalskor szrlapttal szedjk ki a szeleteket. Karikra vgott, hossz csves paprikval szrjk meg a tetejt... |